Pagini

miercuri, 16 mai 2012

Salată de sfeclă roşie şi cartofi


Ingrediente (pentru o familie cu copii sau o masă festivă):
  • 8-10 cartofi potriviţi
  • 2 sfecle roşii cam de mărimea cartofilor
  • 2-3 morcovi
  • 500-700 g ciuperci champignon
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • 1 cutie porumb
  • 1 ceapă roşie
  • ulei
  • sare după gust

Cartofii, sfecla şi morcovii se fierb împreună, apoi se curăţă şi se taie cubuleţe, pentru aspect. Dacă nu ţineţi la asta, se pot da şi pe răzătoarea mare. Ciupercile se fierb separat, apoi se taie şi ele cubuleţe de mărimea celorlalte, ca şi castraveţii. Se amestecă toate cu porumbul scurs, ceapa tăiată mărunt, ulei şi sare după gust.
Reţetă oferită de doamna Angela Ghircoiaş, din Făgăraş

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 64 - mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu