Pagini

miercuri, 10 martie 2010

Colivă athonită


  • - 1 cană arpacaş
  • - 1 cană nucă
  • - 1 cană migdale
  • - 1 cană alune de pădure
  • - stafide (1/2 cană)
  • - zahăr (1/3 dintr-o cană)
  • - zahăr vanilat (1 plic)
  • - nucă de cocos măcinată (1/4 cană)
  • - cacao
Nuca, migdalele şi alunele se macină şi se amestecă cu zahărul, după gust. Arpacaşul se fierbe 25-30 de minute, apoi se lasă 2 ore la umflat în vas acoperit (dacă trebuie se completează cu apă). Apoi, în strecurătoare, se spală sub jet de apă şi se lasă o oră să se scurgă bine toată apa.
Într-un vas se amestecă arpacaşul fiert cu amestecul de nucă, migdale şi alune măcinate şi se adaugă zahărul vanilat şi stafidele).
Se pune în tavă, se presară nuca de cocos, peste care se pune tiparul cu model (crucea) şi se presară cu o sită mică praful de cacao.
Acest tip de colivă este mai uscat, perfect pentru zilele călduroase.
Reţetă oferită de părintele Eftimie de la Chilia „Înălţarea Domnului” – Schitul Lacu, Muntele Athos

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 38 - martie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu