Pagini

luni, 18 ianuarie 2010

Prăjitură Rafaello


Ingrediente:
• 5 ouă, 5 linguri apă, 5 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 6 linguri cu vârf faină, un praf sare
• 200 g cocos uscat şi mărunţit
• 250-300 g ciocolata albă de menaj
• 300 g smântână + 3 plicuri zahăr vanilat
• 200 g (o cană) lapte
• arome
• 1 cana apă + 1/2 cană zahăr pentru sirop (sau mai puţin, daca nu vă plac prăjiturile foarte dulci) + 1 plic zahăr vanilat

Blat: Se face un blat din 5 ouă în felul clasic: se separă gălbenuşurile de albuşuri, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apa, uleiul şi făina, se adaugă peste ele albuşurile bătute spumă cu un praf de sare; rezultă un blat uşor şi pufos, care se coace într-o tavă dreptunghiulară, până trece testul cu scobitoarea.

Frişca: se bate spumă smântâna ţinută în prealabil la congelator şi se amestecă cu zahărul vanilat (trebuie aleasă o smântână grasă, dar care să nu conţină amidon).
Crema : 2 folii de ciocolată alba de menaj (cam 300 g) se topesc cu 200 g lapte (1 cană).

Din blat se taie o foaie subţire care se frământă şi se adaugă în ciocolata topită în lapte. Se adaugă apoi 150 g nucă de cocos. Când crema e complet rece se adaugă 4-5 linguri frişcă. Toate se amestecă bine.
Se însiropează foarte puţin blatul cu un sirop fiert din apă, zahăr şi zahăr vanilat şi se aşează peste blat crema. Se acoperă apoi cu restul de frişcă şi deasupra se mai pun 50 g nucă de cocos. Se taie când e rece.
Reţetă oferită de doamna Nicoleta Cintar, Craiova

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 36 - ianuarie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu