Pagini

miercuri, 18 noiembrie 2009

Peşte cu sos de muştar

Ingrediente:
  • - 1 kg peşte
  • - 4 linguri muştar
  • - 4 linguri bulion
  • - un pahar vin
  • - o lămâie
  • - sare
  • - apă
  • - verdeaţă (mărar sau pătrunjel) după preferinţă

Mod de preparare: Se porţionează peştele, se sărează după gust şi se aşează într-o cratiţă. Se amestecă muştarul cu bulionul şi se dizolvă cu vinul, iar sosul obţinut se toarnă peste peşte. Se completează cu apă astfel încât peştele să fie aproape acoperit şi se dă la fiert. Când peştele este fiert se stinge focul şi se aşează deasupra rondele de lămâie, se acoperă cu un capac şi se mai lasă 15 minute. Se adaugă verdeaţa, după care poate fi servit.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Rodica Neagu, din Hurez

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 34 - noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu