Pagini

marți, 14 iulie 2009

Spaghete cu legume proaspete


Ingrediente:
  • 500 g spaghete
  • 1 căpăţână salată verde
  • 4 roşii
  • 2 ardei roşii
  • 2 ardei verzi
  • 2 castraveţi
  • 4 mere
  • 400 ml suc portocale (natural sau din comerţ)
  • 300 g şuncă (felii de 5 cm lăţime şi 10 cm lungime)
  • 3 ouă
  • ulei
  • sare, piper după gust, pătrunjel

Mod de preparare: Se fierb spaghetele în 3 litri apă cu sare, după care se lasă la răcit. Roşiile, castraveţii şi merele se taie cubuleţe, ardeii se taie fideluţă. Peste toate legumele se toarnă sucul de portocale, se condimentează cu sare şi piper, după care se dau la frigider 2 ore. Între timp din cele 3 ouă (2 fierte şi unul crud) şi ulei se face o maioneză (cantitatea depinde de gusturi) şi se dă şi ea la frigider pentru o oră. Spaghetele se amestecă cu legumele scurse de suc şi cu maioneza şi se mai dau la frigider o oră.
Aranjarea: Se ia un platou (de preferat pătrat) adânc, se aşează salata, se pun pe margine rulourile de şuncă, iar în centru compoziţia de mai sus. Se ornează cu pătrunjel tocat.
Reţetă oferită de doamna Nicoleta Maier din Făgăraş

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 30 - iulie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu