Pagini

miercuri, 13 mai 2009

Spumă/îngheţată de ciocolată


Ingrediente:
  • - 200 g ciocolată cu lapte (sau 100 g cu lapte, 100 g amăruie)
  • - 4 ouă
  • - 1-2 linguri zahăr
  • - 3 linguri rom
  • - 150 g frişcă
  • - pentru decor: frişcă, fulgi de ciocolată/fructe/frunze de mentă/vişine din vişinată, după preferinţe

Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucăţi şi se topeşte la bain-marie, după care se lasă să se răcorească.
Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi se adaugă romul şi ciocolata.
Albuşurile şi frişca se bat fiecare separat, apoi ambele se omogenizează în compoziţia de ciocolată şi gălbenuş.
Spuma de ciocolată se pune în pahare şi se introduce la congelator, ca să se întărească. Cu puţin timp înainte de servire se decorează după fantezie.
Un mic pont: dacă o ţineţi mai mult la congelator, veţi obţine o îngheţată de ciocolată minunată!

Reţetă oferită de doamna Laura Sava – Timişoara


Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 28 - mai 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu