Pagini

luni, 12 ianuarie 2015

Expunerea copiilor la Wi-Fi, telefoane mobile, televizoare sau microunde





Cei mai mulţi părinţii ar fi îngrijoraţi în cazul în care copiii lor ar fi expuşi cloroformului, gazelor de eşapament sau pesticidelor. Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului, care face parte din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, clasifică aceşti factori, plus încă alţi 250 de agenţi, ca fiind cancerigeni, clasa 2B – posibile efecte cancerigene asupra omului.
Mai nou, pe listă au fost incluse şi undele electromagnetice de radiofrecvenţă (RF/EMF). Cele mai importante surse de unde RF/EMF sunt aparatele radio, televizoarele, cuptoarele cu microunde, telefoanele celulare şi device-urile WI-FI.
Raportul, preluat de site-ul revistei Forbes, se intitulează: „De ce copiii absorb mai multe radiaţii decât adulţii. Consecinţele”. Acesta arată de ce copiii şi adolescenţii sunt principalii expuşi la radiaţii. Nici adulţii nu sunt ocoliţi, dar riscurile sunt mai mici în cazul lor. Conform sursei citate, copii absorb mai multe radiaţii RF/EMF pentru că sunt mai mici, craniile sunt mai mici, iar creierele mai absorbante.
Cele mai importante concluzii ale studiului:
– Copiii absorb cantităţi mai mari de radiaţii faţă de adulţi.
– Fătul este şi mai sensibil în faţa radiaţiilor decât copilul. Femeile însărcinate trebuie să evite expunerea la astfel de radiaţii.
– Adolescentele şi femeile să nu-şi plaseze telefoanele mobile în zona sânilor.
– Manuelele de utilizare ale telefoanelor mobile scriu că este o problemă supraexpunerea.
– Guvernele avertizează, dar majoritatea populaţiei ignoră mesajele.
– Limitele curente ale expunerii sunt inadecvate şi ar trebui revizuite.
– Device-urile wireless sunt radio transmiţători, nu jucării. Vânzarea de jucării care folosesc unde ar trebui supravegheată cu mai multă atenţie.
Studiile citate în raport fac o legătură între expunerea la RF/EMF şi diferitele tipuri de cancer, calitatea spermei şi alte disfuncţiuni.
Acest studiu nu face apel la închiderea totală a acestor device-uri, dar poate deschide o discuţie legată de diferenţa de securitate între copii şi adulţi.
Tudor Matei, activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu