Pagini

vineri, 16 septembrie 2011

Actualitatea religioasă

După avort şi homosexualitate, Obama promovează pedofilia

Cunoscut pentru atitudinea sa pro-avort şi pro-homosexualitate, preşedintele american Barrack Obama şi administraţia sa sunt implicaţi într-o nouă tendinţă: promovarea pedofiliei. La scurt timp după ce a avut loc prima conferinţă în care Asociaţia Americană de Psihiatrie susţinea că pedofilia nu ar fi o boală, administraţia guvernamentală publică un raport în care copiii sunt descrişi ca fiind „fiinţe sexuale”.

Ministerul american al sănătăţii oferă consiliere părinţilor şi adolescenţilor cu privire la educaţia sexuală, inclusiv asigurarea că adolescenţii ar putea “experimenta” homosexualitatea, ca parte din “explorarea propriei sexualităţi,” şi că masturbarea ar trebui să fie îngrijorătoare numai “dacă un copil pare preocupat cu masturbarea excluzând alte activităţi.”

Aceste declaraţii vin după o serie întreagă de acţiuni în această direcţie a promovării sexualităţii timpurii sau patologice:
- sistarea fondurilor destinate programelor prin care adolescenţii americani erau învăţaţi să lupte împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi sarcinilor timpurii prin abstinenţă;
- încurajarea adolescenţilor şi părinţilor să accepte comportamente sexuale deviante;
- susţinerea legalizării căsătoriilor între homosexuali; în acest sens, preşedintele Obama a declarat: „Am făcut mai mult în doi ani şi jumătate... decât cei 43 de preşedinţi precedenţi".
- Pe agenda sa se află şi susţinerea comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor.
Ruxandra Moga


Troiţă ortodoxă profanată în judeţul Harghita

Troiţa ortodoxă dintre localităţile Izvoru Mureşului şi Voşlobeni, din Episcopia Covasnei si Harghitei, a fost profanată în data de 16 august 2011. Ea a fost ridicată prin dorinţa credincioşilor ortodocşi din zonă. Monumentul a fost sfinţit duminică, 14 august 2011, iar incidentul a avut loc la o zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioan Selejan, Episcopul Covasnei şi Harghitei a declarat într-un interviu acordat reporterului Radio TRINITAS, părintele diacon Mircea Toma, faptul că troiţa a fost păzită timp de patru nopţi: „Este bine ştiut că Mureşul şi Oltul izvorăsc de la poalele muntelui Hăşmaşu Mare din judeţul Harghita. Câţiva buni credincioşi s-au gândit ca anul acesta de Sărbătoarea Adormirii Domnului să ridice o troiţă chiar la Izvorul Mureşului, în munţi, la acest râu care a purtat în decursul veacurilor mult sânge şi multe lacrimi ale pătimirii românilor din Transilvania. Românii au fost efectiv alungaţi de acolo de către fraţii noştri etnici maghiari cu care trăim aici, apoi au venit apoi la Mănăstire la Izvor şi m-au rugat să le indic unde să aşeze totuşi această troiţă. Pentru ca inimile lor să nu rămână mâhnite, am socotit să punem această troiţă la intrare în localitatea Izvorul Mureşului, chiar pe terenul parohiei noastre ortodoxe din Izvorul Mureşului. Am stabilit acestea cu primarul localităţii, am respectat distanţele faţă de drum şi bineînţeles, am precizat că în drumul ei dorim să menajăm şi un popas, să punem acolo o băncuţă, să amenajăm un loc de parcare ca orice călător care străbate Carpaţii să se poată opri un pic la umbra Crucii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Etnici maghiari, chiar din timpul când au început săpăturile pentru fundaţia acestei troiţe, deja au început cu vociferări şi cuvinte nepotrivite la adresa fraţilor care lucrau acolo şi văzând ei dragostea creştină a fraţilor noştri maghiari de aici, au dormit noaptea acolo ca nu cumva să ia ceva sau să distrugă crucea care urma să fie ridicată. Şi aşa au dormit patru nopţi în corturi, în maşini, până au ridicat-o. Duminică, după Sfânta Liturghie, s-a făcut sfinţirea troiţei şi marţi dimineaţa preotul din localitate s-a dus să cosească terenul, pentru că sunt câteva hectare de teren acolo; şi aceşti buni ai noştri fraţi l-au urmărit pe preot până după masă pe la ora 16:00, când el a terminat de cosit, apoi s-a dus acasă. După aceea au profanat, aş putea spune, acest semn al biruinţei lui Hristos. Au scris pe frontispiciul din faţă 666, iar pe partea din spate au scris valah”.

Potrivit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioan al Covasnei şi Harghitei aceste fapte nu sunt singulare în zonă. Incidentul a fost al treilea împotriva credincioşilor ortodocşi din această zonă.
www.basilica.ro


Prinţul Charles ajută mănăstirile din Muntele Athos

Mănăstirea sârbească Hilandar, din Muntele Athos, a organizat joi, 28 iulie, la Londra, o recepţie cu scopul de a strânge fonduri pentru achiziţionarea unor echipamente de laborator, având rolul de a conserva vechile manuscrise, o comoară nepreţuită a mănăstirii. Printre cei 100 de invitaţi din Marea Britanie şi Europa, s-a aflat şi Prinţul Charles, duce de Wales.

Preşedintele Fundaţiei Mănăstirii Hilandar, d-l Milinots Radic, a vorbit despre sprijinul acordat mănăstiri de către prinţul Charles: „Am organizat, de asemenea, alte două evenimente de caritate la Londra, unde am primit fonduri pentru reabilitarea echipamentelor de panificaţie şi biblioteca mănăstirii. Este adevărat că prinţul Charles şi tatăl său, Ducele de Edinburgh, membri de onoare ai Fundaţiei “Prietenii Muntelui Athos”, din Regatul Unit, vizitează în mod frecvent Sfântul Munte Athos, contribuind activ la realizarea mai multor proiecte”, a adăugat acesta.

Stareţul Mănăstirii Hilandar, Arhimandritul Metodie, a spus că prinţul de Wales este interesat să ajute la reabilitarea mănăstirii, deoarece guvernele Serbiei şi cel elen nu pot oferi niciun sprijin din cauza crizei economice.

Prinţul Charles a ajutat în mai multe rânduri Mănăstirea Hilandar, mai ales după incendiul şi distrugerile de la această mănăstire din 4 martie 2004. De asemenea, moştenitorul tronului Marii Britanii este un pelerin constant la Mănăstirea Vatopedi şi la Schitul Colciu, acolo unde a trăit Părintele Dionisie Ignat, un mare duhovnic al neamului românesc.
Traducerea si adaptarea: Andrei Andronic
Sursa: www.romfeea.gr



Decizie istorică pentru bisericile din Turcia

Guvernul de la Ankara a hotărât retrocedarea tuturor bunurilor confiscate începând din anul 1936 de la instituţiile minorităţilor religioase din Turcia. Măsura este privită ca o reacţie la preocupările Uniunii Europene privind tratamentul aplicat minorităţilor în această ţară candidată la aderarea la UE. Printre principalii beneficiari ai acestui decret se numără Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, despre care se crede că ar urma să primească înapoi aproape 1.000 de proprietăţi.

Decizia a fost anunţată înaintea unui dineu, la care au luat parte, la Istanbul, premierul Recep Tayyip Erdogan şi reprezentanţi ai comunităţilor creştine şi evreieşti. Premierul a vorbit despre această hotărâre ca făcând parte din măsurile decisive pentru democratizarea ţării şi a recunoscut că nedreptăţile care au avut loc în trecut au provocat mari suferinţe grupurilor religioase minoritare. La rândul său, Patriarhul şi-a exprimat încrederea în viitor. Turcia a confiscat din 1936 încoace proprietăţi în valoare de miliarde de dolari aparţinând Bisericii armene şi greceşti, confiscări declarate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) drept ilegale. Printre proprietăţile confiscate se află spitale, şcoli şi cimitire. În situaţia în care aceste proprietăţi au fost vândute unor terţe părţi, statul va acorda despăgubiri egale cu preţul de piaţă.

Cu toate că decretul înseamnă un câştig important pentru creştinii din Turcia, asta nu înseamnă că Biserica va reintra în posesia Catedralei 'Sfânta Sofia', cea mai importantă biserică a vechiului Imperiu Bizantin, întrucât aceasta a fost confiscată imediat după căderea Constantinopolului, în 1453, când a fost transformată în moschee. A rămas cea mai importantă moschee a oraşului, până în 1931, când a fost închisă publicului pentru patru ani, urmând ca în 1935 să devină muzeu. În prezent, în Turcia trăiesc aproape 100.000 de creştini de diferite confesiuni şi 25.000 de evrei, în mijlocul a 74 de milioane de musulmani.
www.ziarullumina.ro

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 56 - septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu