- - 1/2 peşte afumat (macrou/hering)
- - 15o g brânză proaspătă (de vaci)
- - 1 linguriţă hrean ras
- - 2 linguriţe capere (opţional)
- - 1 portocală
- - 1 lingură smântână
- - sare, piper
- - zeamă de lămâie
- - felii pâine toast
- - fire de mărar proaspăt
Mod de preparare:
Se cojeşte portocala, iar pulpa fructului, ca şi fileul de peşte, se mărunţeşte (cel mai simplu este cu gheara de pasat de la mixer). Se adaugă brânza, hreanul, caperele bine scurse, sare şi piper, smântâna şi se amestecă totul foarte bine, până se obţine o cremă.
Se prăjesc felii de pâine (în prăjitorul de pâine sau la cuptor) şi se ung cu pasta de peşte afumat.
Fiecare sandviş se taie apoi în sferturi şi se aranjează pe o farfurie mare. Se ornează cu felii subţiri de castravete şi fire de mărar. Se servesc imediat.
Reţetă oferită de doamna Laura Sava (Timişoara)
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 49 - februarie 2011
Ce frumos arata sandvisurile mele pe blogul tau, Natalia :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru onoarea de a va fi alaturi!!!
P.S. Minunat si cu ecou si nr. acesta din Apostolat, bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Mulţumim şi noi, Laura, pentru delicioasele sandvişuri! Te mai aşteptăm cu asemenea bunătăţi! :)
RăspundețiȘtergereDomnul să te binecuvânteze şi pe tine şi casa ta!