Pagini

luni, 25 octombrie 2010

Căsuţa copiilor: Samarineanul milostiv

Cineva L-a întrebat pe Domnul Iisus “Cine este aproapele meu?” Domnul i-a răspuns la această întrebare printr-o povestioară numită Pilda samarineanului milostiv.


Personajul principal este un călător, născut într-o cetate din Samaria, de aceea el este numit samarinean. Acesta întâlneşte în drumul său un om căzut la marginea drumului. Era rănit, plin de sânge şi fără putere de a sta în picioare. Samarineanul nu a putut trece indiferent pe lângă cel rănit. Chiar dacă era din neamul evreilor, care îi batjocoreau pe samarineni, mila samarineanului a fost mai puternică decât ura şi dispreţul. S-a oprit lângă el şi a început să-i şteargă rănile de sânge, l-a bandajat, apoi ridicându-l şi aşezându-l pe asinul său, l-a dus la cel mai apropiat han, unde l-a îngrijit până dimineaţa.
Apoi l-a rugat pe proprietarul hanului să poarte grija celui rănit, până îşi va reveni, dându-i chiar şi câţiva bani şi promiţând că la întoarcere va mai plăti cât va fi nevoie. Domnul Hristos spune că, înainte să ajungă samarineanul la locul unde zăcea cel rănit, au mai trecut doi slujitori ai templului din Ierusalim, un preot şi un ajutor de preot, fără să facă nimic pentru el, deşi erau de acelaşi neam.
Răspunsul la întrebarea de mai sus este acum clar, atât pentru cel care a întrebat, cât şi pentru noi. Aproapele este orice om care are nevoie de noi. Iubirea dăruită de Hristos este mai mare decât duşmănia. Prin iubire suntem aproape unii de alţii, aşa cum Domnul este mereu aproape de noi.

Activităţi practice:

Coloraţi planşa cu samarineanul milostiv, gândind-vă la o persoană pe care să o ajutaţi în următoarele trei zile.

Concurs
Dragi copii,
începând cu acest număr am pregătit pentru voi concursuri cu premii.
Premiul acestei etape:
Biblia istorisită pentru copii

Ce aveţi de făcut?
  • - Citiţi cu atenţie textul de pe această pagină precum şi textul biblic de la Luca capitolul 10, 25-37 şi rezolvaţi rebusul.
  • - Completaţi corect talonul, decupaţi-l şi puneţi-l într-un plic.
  • - Trimiteţi-l pe adresa Protopopiatului Făgăraş (Str. A. Mureşanu, nr. 2, 505200, Făgăraş), cu specificaţia „Pentru concurs”, până în 10 decembrie, fie prin poştă, fie direct la sediu.
Tot aşa veţi face şi cu talonul din numărul viitor. Mai multe taloane înseamnă mai multe şanse!
Câştigătorul va fi desemnat în data de 16 decembrie, prin tragere la sorţi dintre răspunsurile corecte.

Pagină realizată de Pr. Ion Tărcuţă

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 45 - octombrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu