Pagini

duminică, 18 iulie 2010

Chec cu mere şi morcovi

Ingrediente:
  • 2 mere potrivite
  • 1 cană morcov ras
  • 200 g zahăr brun (sau fructoză)
  • sucul de la o portocală
  • 100 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 300 g făină
  • 1 lgţ praf de copt
  • 1 lgţ bicarbonat
  • zeamă de lămâie pentru dizolvat
  • 1 lgţ scorţişoară
  • coajă rasă de lămâie şi portocală

Se mixează uleiul, zahărul, sucul de portocale şi apa minerală, apoi se pun morcovii şi merele rase pe răzătoarea mare şi se amestecă, adăugând treptat şi făina. Praful de copt şi bicarbonatul se dizolvă în puţină zeamă de lămâie şi se pun în compoziţie, cu scorţişoara şi puţină coajă de lămâie şi de portocală, pentru aromă.
Se amestecă bine, apoi se toarnă în tava de chec (tapetată sau cu hârtie pergament). Se dă la cuptor în jur de 45 de minute, la foc potrivit. Se taie după ce s-a răcit.


Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 42 - iulie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu