Pagini

vineri, 16 octombrie 2009

Zacusca de morcovi


Dacă nu vă place să coaceţi tone de vinete şi de ardei pentru zacuscă, vă recomand această reţetă, extrem de simplă şi de rapidă. Şi foarte ieftină. Pentru o porţie aveţi nevoie de:
  • • 2 kg de ceapă
  • • 2 kg de morcov
  • • 2 kg de ardei (de preferat să fie roşii)
  • • 1 borcan mare de bulion (eu folosesc Olimpia)
  • • 1/2 kg de ulei
  • • sare după gust (cam 3 linguri, din aceea pentru murături)
  • • piper boabe, foi de dafin
Se curăţă legumele şi se mărunţesc la robot, sau se dau pe răzătoarea mică, ori prin maşina de tocat. Se pune într-o cratiţă uleiul şi se pune ceapa un pic la călit, apoi se adăuga restul ingredientelor. Se amestecă bine şi se lasă la fiert până iese uleiul deasupra. Ca să nu se prindă de fundul oalei, eu am fiert-o în cuptor. Când e gata se pune fierbinte în borcane şi se căpăceşte. Se lasă la răcit într-o pătură.
Reţetă oferită de doamna Irina Constantinescu, Bucureşti

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 33 - octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu