În primăvara acestui an, au demarat lucrările de amenajare a noii grădiniţe ce avea să fie denumită mai apoi „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” şi care avea în plan constituirea a două grupe de copii cu program prelungit, una cu predare în limba română şi una cu predare în limba germană. Prin mijlocirea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu s-a realizat un protocol educaţional cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. Având două cadre didactice plătite de Biserică şi încă două plătite de Inspectorat, copiii urmează programa impusă de minister, dar beneficiază şi de educaţie religioasă.
Încă din vară s-au înscris la grădiniţa ortodoxă din Sibiu un număr de 45 de copii, care au putut păşi pentru prima dată în noua grădiniţă, aflată pe strada Dealului, la data de 15 septembrie, când toate lucrările de amenajare au fost încheiate. Inaugurarea oficială s-a făcut două zile mai târziu, când Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, slujba de binecuvântare a acestui nou spaţiu de învăţământ. La serbare a participat, alături de copii şi părinţi, şi domnul profesor Constantin Catrina, inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu.
„Anul viitor vrem să mai deschidem un spaţiu pentru încă două grupe, la etaj. Deocamdată ne-a fost prea greu să dăm drumul şi la o cantină, iar masa este oferită de o firmă de catering, asigurând calitatea pe care trebuie să o aibă o masă pentru copii. Dar pe viitor va fi şi o cantină, iar instituţia va avea tot ceea ce este necesar pentru o grădiniţă funcţionabilă” – a spus Înaltpreasfinţitul Laurenţiu.
Pr. Cristian Vaida
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 33 - octombrie 2009
Ar trebui ca Biserica sa aiva si crese si scoli si licee si univerrsitati precum si spitale si maternitati.In Bucuresti doart catolicii au un liceu unde zilnic elevii vin si la liturghia lor care elevi sunt is ortodocsi dati de parinti care au vrut ca odraslele lor sa fie ferite de nenorocirile din scoala laica.OF
RăspundețiȘtergere