Pagini

miercuri, 16 septembrie 2009

Dulceaţă de dovlecei cu sirop de vişine


Ingrediente:
  • - 1 kg zahăr
  • - două farfurii cu vârf de dovlecel tăiat cubuleţe
  • - 1 plic sare de lămâie
  • - un pahar sirop de vişine

Mod de preparare:
Dovlecelul se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe, dar nu foarte mici, deoarece mai scad în timpul fierberii. Avem nevoie de o cratiţă mai înaltă, în care aşezăm jumătate din cantitatea de zahăr, peste care adăugăm dovlecelul, sarea de lămâie şi apoi zahărul rămas. Se acoperă cratiţa şi se dă la rece zece ore, până când se lasă sucul din dovlecel.
Se fierbe la foc iute până când se leagă siropul (aproximativ 30-40 de minute). La final se adaugă siropul de vişine şi se mai dau câteva clocote.
Este foarte bună, cu un gust dulce-acrişor dat de sarea de lămâie şi siropul de vişine. Se poate folosi şi pentru a orna diferite deserturi, fiind foarte aspectuoasă.
Reţetă oferită de doamna preoteasă Rodica Neagu, din Hurez

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 32 - septembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu