- - 1 ceapă mijlocie
- - 150 g caşcaval
- - 1/2 linguriţă de cimbru uscat
- - 1/2 linguriţă de pătrunjel
- - 1 ou
- - 500 g de carne de porc tocată şi condimentată
- - 2 linguri de pastă de roşii
- - piper
- - 150 g de brânză de vaci
- - 7 linguri de lapte
- - 6 linguri de ulei
- - 1 linguriţă de sare
- - 300 g de făină
- - 1 pliculeţ de praf de copt
- - unt pentru tavă
Se amestecă brânza de vaci cu laptele, uleiul şi sarea. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă la compoziţia de brânză, formând un aluat, care se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină şi se formează un dreptunghi de circa 50/27 cm. Se întinde carnea tocată peste aluat, se rulează pe lung şi se taie în 10 felii cu o grosime de 5 cm. Se aşează bucăţile într-o formă specială de tort, unsă cu unt, cu partea secţionată în sus. Se amestecă gălbenuşul cu 1 lingură de lapte şi se ung marginile aluatului.
Se introduce la cuptor şi se coace circa 40 de minute la foc potrivit.
La sfârşit se presară pătrunjel şi cimbru deasupra, dacă vă place.
Se fac foarte uşor şi sunt delicioase!
Nati draga, mi-ai facut o mare bucurie si onoare prin prezenta mea, a acestei gustoase retete de fapt, in cadrul frumosului si mult-folositorului Apostolat!!!
RăspundețiȘtergereBunul Dumnezeu sa iti binecuvanteze munca si in continuare!
Numai bine tie si intregii echipe!
Multumim mult, Domnul sa va binecuvanteze si sa va daruiasca Sarbatori cu bucurie!
RăspundețiȘtergere