Natalia Corlean
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 23 - decembrie
Pagini
▼
miercuri, 10 decembrie 2008
Masa de Crăciun
Pentru mulţi marea bucurie de Crăciun constă într-o masă îmbelşugată. Gospodinele petrec zile întregi în bucătărie pentru a pregăti meniuri bogate. Să nu uităm, Crăciunul înseamnă Naşterea Domnului, care a ales să se nască într-o peşteră săracă, nu într-un palat cu ospeţe regale. Sigur că Dumnezeu vrea să ne bucurăm şi de bunătăţurile pe care El ni le-a creat şi dăruit spre hrană, însă nu să înlocuim Bucuria Lui cu „bucuria” unui pântece îndesat de delicatese, care degenerează de multe ori în indigestii. Să fim deci cumpătaţi în aceste zile, să nu căutăm meniuri îmbelşugate, mai ales după perioada de post, ci să căutăm Bucuria sufletului, pe care o vom găsi în Vestea cea bună că Hristos se naşte pentru noi, în colinde, în Sfânta Liturghie şi în comuniunea cu aproapele nostru. În ceea ce priveşte meniul, noi vă oferim două reţete: plăcinte pentru a vă cinsti colindătorii în ziua de Ajun, care este zi de post, şi un aperitiv rapid pentru masa de Crăciun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu