marți, 20 octombrie 2009

Foarte important: Sondaj de opinie


La aproape 3 ani de la prima apariţie, publicaţia noastră a ajuns într-un posibil moment de răscruce. Viitorul sau dispariţia ei depinde într-o mare măsură de dumneavoastră, de aceea vă rugăm să răspundeţi la următoarele întrebări:

  • 1. Ce v-a plăcut şi ce nu v-a plăcut de-a lungul timpului în „Apostolat”?
  • 2. Dacă aţi putea modifica ceva la această publicaţie, care ar fi schimbările? Ce rubrici aţi adăuga, ce vi se pare de prisos?
  • 3. V-aţi dori să vă puteţi abona? Sau preferaţi să îl citiţi pe internet?
  • 4. V-ar afecta în vreun fel dispariţia acestei publicaţii?

Puteţi răspunde cu un comentariu la această postare sau pe e-mail (apostolatfagaras@yahoo.com).
Vă mulţumim.
Natalia Corlean, redactor şef


[edit noiembrie 2009]

Dragi cititori şi apropiaţi ai publicaţiei, vă mulţumim tare mult pentru toate mesajele voastre, trimise atât la comentarii cât şi pe mail (cele mai multe).
În primul rând trebuie să lămuresc faptul că nu a fost vorba de nici o conspiraţie, sau de vreo dorinţă a cuiva de a pune capăt Apostolatului, nici de problema financiară. Publicaţia are un tiraj de 2000 de exemplare care se distribuie parohiilor din Protopopiatul Făgăraş, pe bază de abonament, în funcţie de cererea preotului paroh. Preţul ei este de 50 de bani, sumă care acoperă doar cheltuielile de tipografie, dar pentru moment este suficientă pentru supravieţuire.
Ca răspuns la dragostea şi rugăciunile voastre, vă spun că Dumnezeu a rânduit ca schimbarea să nu intervină acum. Vom merge deci în continuare în aceeaşi formulă (încercând să ţinem cont de propunerile care au fost din partea voastră), cel puţin deocamdată. Iar dacă se va pune din nou problema, răspunsurile voastre ne-au convins să susţinem extinderea publicaţiei.
Cei care nu aţi răspuns încă la întrebări puteţi să o faceţi în continuare, sondajul rămâne deschis.
Cu drag,
N.C.

13 comentarii:

Ramona spunea...

1.Mi-au placut articolele despre educatie crestina, despre marturisitori, despre sfinti, despre familie, despre psihoterapia ortodoxa, interviurile prezentate, articolele despre gospodaria creștină și multe altele. M-au bucurat si rubricile pentru copii care sunt foarte folositoare, mai ales pentru ca se stie ca micutii retin usor ceea ce vad si traiesc in copilarie.
Nu pot sa spun ce nu mi-a plăcut pentru ca nu am nimic de zis în privința asta; mi-a plăcut și îmi place revista. Fiecare număr mi-a adus bucurie, din fiecare număr am avut ceva de învățat.
2.Nu as schimba nimic. Oricum, eu cunosc doar varianta online și m-am obișnuit asa cu ea.
Ce as adăuga? Hm... greu de răspuns pentru ca este destul de complexa:)E bine asa cum e.
3. Poate într-o zi o voi "răsfoi" și altfel decât pe net. Dar ma mulțumesc cu ea în felul asta.
Am zis demult ca prin revista asta, se realizează un "apostolat" care depășește granitele Fagaraslui.
4. Da, mi-ar lipsi. M-am obișnuit cu ea.

Andrea spunea...

a) Mi-a placut si-mi place tare mult aceasta publicatie , am gasit articole minunate, am invatat multe lucruri, m-a ajutat de multe ori chiar si in bucatarie, dar cel mai mult mi-a hranit sufletul.

b) De modificat n-as modifica nimic ,imi place asa cum este,m-as bucura insa de cateva pagini in plus si daca s-ar putea sa apara de doua ori pe luna...

c) Da!M-as abona cu placere, e fain s-o rasfoiesti si sa-i citesti fiecare coltisor.

d)Daca n-ar mai fi "Apostolatul" am fi categoric mult mai "saraci" si ne-ar lipsi!!!

Anonim spunea...

1. Imi place foarte mult revista (o cunosc doar "on-line"), articolele, o recomand si altora. Foarte folositoare. Mie imi plac cel mai mult articolele despre familie, despre patimi, despre tineri si toate celelalte :)
2. N-as modifica nimic. Poate doar titlul revistei :) Desi poate parea ciudata intrebarea mea, de ce Apostolat "doar" in Tara Fagarasului?
3. Cred ca m-as abona, daca n-as avea internet.
4. Cu siguranta mi-ar lipsi.

Natalia spunea...

'Apostolat in Tara Fagarasului' e titlul cu care a plecat la drum (la dorinta parintelui protopop, cel care a avut initiativa), in ianuarie 2007, ca o publicatie strict locala, de 8 pagini, pentru locuitorii Tarii Fagarasului. Doar in editie tiparita.
In timp insa Domnul a randuit raspandirea ei cu ajutorul internetului, si asa Apostolatul a depasit, cum zicea Ramona, granitele acestei zone. Titlul insa a ramas. :)

Multumim mult pentru raspunsuri!

Anonim spunea...

imposibil sa pot crede ca aceasta revista plina de intelepciune nu ar potea rezista !Sper ca e doar o gluma!!Omul care crede ca le stie pe toate si nu are nevoie de aceasta revista,atinci inseamna ca 75% e un om mort!
Sper ca solutii se vor gasii ca sa pastram cu tarie faptul ca fagarasenii sint oameni plini de credinta,manastiri si preoti plini de duh sfint!
Doamne ajuta pe toti contribuitorii acestei publicatii ca niciodata sa nu se opreasca a fi publicata!

Valeriu spunea...

1. Intr-un fel, iubesc aceasta publicatie. Si cand iubesti, nu vezi si lucrurile "neplacute" ...
2. Peste cativa ani sper sa am puterea de a avea un cuvant de spus in a modifica ceva.
3. Daca "tara o cere" in a ma abona pentru a avea continuitate aceasta publicatie, o voi face.
4. Da.

Doamne ajuta!

Cristina spunea...

1. Citind aceasta revista, am cautat si m-am folosit gasind hrana pentru suflet si pentru trup; hrana buna, nealterata; foarte important: hrana pentru adulti si pentru copii.
2. Nu as schimba nimic, imi place asa cum este.
3. M-am obisnuit citind varianta on line, dar daca ar trebui, m-as abona cu placere.
4. Ma rog la Dumnezeu ca aceasta revista sa nu dispara. Disparitia ei m-ar afecta mult, evident.
Doamne ajuta in toate! Dumnezeu sa rasplateasca jertfa celor ce lucreaza la aceasta revista de care se folosesc si cei care nu locuiesc in tinutul Fagarasului.

Marioara spunea...

Asa se intimpla mai tot timpul,de ce sa existe o revista plina de intelepciune si as putea spune cu certitudine si un indrumar ,pentru noile generati,si nu numai fiindca omul tot mai are de invatat ,pina pleaca la cele vesnice ,.Mai bine se gaseste sponsori pentru publicatiile politice fiindca sunt in trend acum ,si de acolo fiecare mai roade cite un "CIOLAN" .Dar speram ca ,pina la urma Bunul Dumnezeu va fi alaturi si de cei mai amariti.Doamne ajuta si sa fie intun ceas bun.PINA LA URMA POATE SE VA INCUMETA VRE_UN POLITICIAN SA SPONSORIZEZE ACEASTA PUBLICATIE Si acum ca si un sfat fara sa credeti ca fac vre-o aluzie si vo spun sincer incercati sa cereti o sponsorizare de la Gigi Becali ,fiindca este un iubitor de Dumnezeu si sunt convinsa ca va va ajuta.Incercati fiindca nu pierdeti nimic .

părintele Nicolae spunea...

Apostolatul ne-a unit în minunata familie a actualilior şi viitorilor ,,apostoli" ai credinţei ortodoxe şi ai neamului nostru. Toţi cei care au citit publicaţia şi au înţeles mesajul ei au pulsat la unison în ritmul dorinţei de mântuire. Vom propune schimbare doar în momentul în care vom ajunge să ne schimbăm pe noi după măsura sfaturilor primite prin scrierile voastre şi atunci doar pentru a cere să fim hrăniţi cu o hrană duhovnicească mai înaltă pentru că am crescut sufleteşte. Dacă am vrea să adăugăm ceva? atunci înseamnă că am schimba ceea ce este! Voi cei care realizaţi revista simţiţi cu fineţe de ce avem noi nevoie aşa că aţi adăugat de fiecare dată ceea ce trebuia şi sunt convins că tot aşa veţi proceda şi de acum înainte. Cât despre abonament mă alătur celor de mai sus care deşi departe geografic am cunoscut Apostolatul doar prin internet însă pentru supravieţuirea lui vom face şi abonament prin poştă dacă va fi necesar, în aşa fel încât dispariţia lui să nu fie decât o ipoteză şi nu un fapt care să ne afecteze dureros. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Ena si Alexandra spunea...

Abia azi am descoperit aceasta revista si am rasfoit mai ales paginile legate de educatia crestina si copii; mi-au placut foarte mult. Am aflat cateva lucruri interesante si noi. M-au incantat si activitatile propuse pentru copii, si m-as bucura sa vad cat mai multe lucruri practice de facut cu copiii, lucruri care au legatura cu credinta ortodoxa.

Ca mamica care stau acasa cu cei mici, mi-e mai comod sa-l citesc pe internet.

Cred ca merita continuata aceasta publicatie, imi pare ca are miez si ca s-a pus suflet in ea. Eu una o sa revin sa rasfoiesc si celelalte articole si sa vad ce urmeaza.

Mult spor!

Natalia spunea...

Multumim!

christina spunea...

Apostolat în Ţara Făgăraşului mi-a oferit de multe ori răspunsurile la problemele ce le aveam. Dumnezeu mi-a "răspuns" prin ea la nevoie. Ar fi o mare pierdere disparitia ei. Deoarece prefer cuvântul scris pe hârtie voi face abonament când voi avea ocazia. Nu consider că ar fi nevoie să schimbaţi ceva, dar aceasta este doar părerea mea umilă. Fiţi binecuvântaţi pentru munca pe care o depuneţi!

Natalia spunea...

Christina, multumim mult pentru incurajari si dam slava Domnului pentru toate. Pomeneste-ne si pe noi!